fredag 30 augusti 2013

Wohoo

Två inlägg på två dagar - måste bero på att jag fick plattan tillbaka, och/eller att densamma fått ett tangentbord till sig :-)

Jag kan dessutom stå med dottern hängande i bärselen mellan magen och plattan/skåpet den ligger/står på. Hursomhelst, här kommer ett muffinsrecept - det känns som det är dags nu:

Stora morotsmuffins, med alternativ sötning, dvs ganska "nyttiga"

Sätt först ugnen på 200 grader!

Ingredienser

*  2 ägg
*  1 dl råsocker
*  1 dl Stevia-/lättströ

Vispas ihop.

Därefter blandas
* 2 dl yoghurt av valfritt slag, tex grekisk, turkisk, rysk eller rentav svensk, med 2-10% fetthalt i.

Blanda i en annan bunke ihop:
* 2 dl majsmjöl
* 1 dl vetemjöl
* 1 msk bakpulver samt
* 1 dl (fiber)havregryn och/eller ( beroende på hur tjock/nyttig smet man vill ha)
* 1 dl (krossade) linfrö plus
* 0.5 - 1 dl solrosfrön &
* 1-2 tsk kanel.

Låt stå en stund, o blanda under tiden i

* 2-3 dl rivna morötter &
* 1 dl (raps)olja i ägg-/sockersmeten.

Blanda slutligen i mjölblandningen i den ovannämnda, samt rör ihop alltsammans till en lagom konsistens. Fyll i 6 stora muffinsformar (eller eventuellt några fler, mindre formar) o. grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter, beroende på hur fasta/välgräddade muffins som önskas.

Låt svalna något, o. ät sen upp alla på en gång, om du orkar, eller dela med dig/spara till senare!

/Mm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar